Portfolio

The Credit Union of Alabama FCU

Date Completed: 2002

Sq. Footage: 32,680

This project accomplished the goal of creating new main office space for the Credit Union, an updated image, a more convenient location, a members’ branch and the consolidation of other functions for greater efficiency.

The building is a steel framed, brick veneer structure with energy-efficient glass and cast-stone details. Interiors are highlighted by custom wood millwork, marble floors and specialty light fixtures. Mechanical (A/C) and lighting systems were designed for high-energy efficiency.

Special features include a large covered main entrance, lighted and covered walkways from the main parking area, a members’ lounge with computer terminals for public use, an employee training facility and a central data systems facility for the Credit Union network.